Händelseförlopp

När man gör ett jobb uppkopplad mot nån annans hårddisk, som dessutom råkar vara norsk, händer följande i tur och ordning:

1) Man känner sig som den värsta Lisbeth Salander som kan se precis vad andra sysslar med, eller åtminstone har sysslat med alldeles nyss. Och så kan man fylla på deras information med egen.

2) Man förundras över vad man kan göra nuförtiden, och framförallt hur snabbt allt går. Iallafall fram tills dess att man blir utkastad första gången.

3) Utkastning sker för andra och tredje gången och aktningen för dagens teknik falnar betänkligt.

4) Påhittigheten för svordomar har inga gränser när rutan som - för femte och sjätte gången - säger att man är ofrivilligt utloggad bränner ens ögon.

5) Med sitt sista andetag säger datorn att man är utkastad för sjunde gången. Denna fräckhet visas trots att man håller ett nyss använt basebollträ i handen.

6) Den kommunale städaren ute på gatan muttrar och spänner ögonen i en när han får sopa upp det som en gång var en laptop, ett fönster och en så kallad Citrixdosa.

7) Man sätter sig i Mikael Blomkvists sällskap. På bara några timmar har pulsen sjunkit till någotsånär normal takt igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback