"Du har aldrig tvättat bil, eller?"

Dokumentären Plötsligt i Vinslöv visar upp ett antal personligheter utan försök att varken försköna eller försämra någon. Det har uppstått en ren kult kring den, med fanklubbar, hemsidor, tryckta kläder och allt möjligt, vilket inte alls är att undra på. Filmen är en alldeles underbar liten historia som varmt rekommenderas.

Alltså fanns en hel del förhoppningar när Mr Spoon överlämnade något som skulle kunna kallas uppföljare. Hela Bilen är upplagd enligt samma mönster som Vinslövsbetraktelsen, med skillnaden att det som alla har gemensamt är en udda passion för bilar istället för att alla bor i samma by.

Tyvärr fattas en stor del av känslan från första filmen i Hela Bilen. Där Plötsligt i Vinslöv kändes nyanserad och balanserad är det istället som om man här bara velat hitta konstiga människor och driva med dem. Värst blir det när en förvirrad och aningen senil gammal man häcklas och svärs åt av sin son. Låt vara att det också blir en del av en livsskildring, men för att få en klarare helhetsbild hade jag velat veta mer om både far och son.

Mycket av känslan från Vinslöv finns dock också kvar, så det känns långtifrån bortkastat att se Hela Bilen. Om inte annat hittar man lätt ett par givna citatklassiker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback