Året i ordbilder

Denna bloggs första årsslut firades med en årslista för att presentera undertecknad. Andra, tillika förra, året gjordes den av ren och skär pratlust. Och till i år har den blivit tradition. Men märk väl att det fortfarande inte handlar om mainstream.

Här är således 2008 års...

... svårsläpptaste läsning: Ett land i gryningen, Dennis Lehane. Som jag sa bara för ett litet tag sen: Jävlaranamma. Konkurrensen kom närmast från en rätt gammal, men för mig ny, bok; Kapuscinskis Fotbollskriget.

... dubbel: Manchester United. Champions League och Premier League samma säsong. Det var nio år sedan sist, och dear lord så skönt det var att knäppa Chelsea på näsan en gång för alla.

... blötaste båtfärd: Turning mellan Helsingborg och Helsingör en dag i slutet av Februari. Blött ute, blött inne.

... största besvikelse: OS i Peking. Jag vet, det var en fest och och mästerskapen sken och folk var fina och det slogs rekord och blablabla. Men jag rycktes aldrig riktigt med.

... bästa skiva: Ja, vilken ska man välja? Fortress around my heart, Ida Maria, Echoes, silence, patience & grace, Foo Fighters, More modern short stories, Hello Saferide, The wild one, Sugarplum Fairy, Rockferry, Duffy... Und so weiter, und so weiter. Det har vimlat av dem i år. Priset får nog ändå gå till Amy MacDonald och albumet This is the life. Fenomenalt helt igenom, vilket i princip stämmer in på alla uppradade. Men antalet spelade timmar fäller avgörandet.

... filmupplevelse: No country for old men. Och här är konkurrensen inte alls lika benhård. There will be blood är nog närmast.

... uteblivna köp: Den infernaliska bilen. Har gått och grunnat i ett halvår men inte lyckats få tummen ur. Verkar i slutändan vara en smart strategi rent ekonomiskt.

... låt: Samma problem som med albumen. Men om vi bortser från de många, många fina låtar som finns däruppe så sticker ett par stycken ut. "The vowels, Pt. 2" med Why? och "These old shoes" med Deer Tick (båda presenterade av kära örebroare) är främst, och vinnaren blir den senare. Den är helt enkelt underbar.

... roligaste känslocomeback: Plötsligt var det himla skoj att fota igen. Det var tio år sen sist.

... välförtjäntaste utmärkelse: Bragdguldet till Jonas Jacobsson.

... mest lysande fest: Överraskningsfesten för en 25-årig dalmas. Hela rövarbandet samlat under ett och samma tak, det har aldrig hänt förr. Men fantastiskt lyckat blev det.

... livespelning: Tja, fan vet. Det var längesen jag sett så lite som i år.

... mest försenade: Min entré till Sopranos-världen. Men den var ju väl värd sin väntan.

... citat: "Jag frågade vad han ville ha i julklapp, men han hade inte bestämt sig." Magnus Wernblom, på en journalists fråga om vad han i stridens hetta sagt till en domare.

Med detta sagt, go' vänner, önskar jag er ett Gott Nytt År och att vi ses på the flip side.


Kommentarer
Postat av: Syster C

Gott nytt år själv.

Du glömde visst Gessle på din lista...

2009-01-02 @ 20:03:05
Postat av: Staffan

Inte så mycket "glömde" som "förträngde".

2009-01-12 @ 16:16:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback