Forever knowing nobles

Emellanåt berättar - inte skryter - jag ju om mina försänkningar i kändisvärlden. Och, inte för att skryta, jag känner huvudpersonen i den här artikeln också.

Läs den, och försök komma på vilken Hollywood-skådis han är vansinnigt lik. Och till er som drar till med Elijah Wood: Bra försök, men jag syftar inte till folk som spelar West Ham-supporters.

Dagens andra låt bör således bli "I'm forever blowing bubbles" framförd av Ben Selvin's Novelty Orchestra.

Regionmusik

Med enåenhalv dag kvar till semester känns timmarna extremt långa. Och minuterna ännu längre. Men i andningspaus på arbetet låter jag omvärlden veta att Dalarna, Småland, till viss del Halland och Rom är att undvika om man inte vill se min nuna under de närmaste veckorna.

För att förbereda mig mentalt för sådana resmål tänker jag bland annat lyssna på följande:

"Marigold", Sugarplum Fairy
"Tuesday afternoon", Stonecake
"Ba ba ba", Miss Li
"Till Havs", Jussi Björling
"Motown Blood", Mando Diao
"Prayer for the weekend", The Ark
"Luffarvisan", Allan Edwall
"You're the storm", The Cardigans
"Ska vi älska, så ska vi älska till Buddy Holly", Gyllene Tider
"Un'estate Italiana", Gianna Nannini
"L'arena", Ennio Morricone

Och för eventuella avstickare till Norrköping och Göteborg (eller bara för bra musik):
"Fulla för kärlekens skull", Eldkvarn
"Fear no darkness, promised child", Timo Räisänen

Dagens låt är dock "Dancing in the dark", Bruce Springsteen. Varför vet jag inte, men det är det.


En fläkt av förändring

Ett stort tack till alla er som varit inne och givit förslag på nytt namn! Jag är överväldigad av reaktionerna, det måste jag säga. Jag har badat i mail och kommentarer, det har varit väldigt givande.

Now that's irony.

Nu var iochförsig det enda förslaget jag fick mycket bra, så inom - förhoppningsvis - överskådlig tid byter jag namn. Förhoppningsviset beror på att jag till dopet önskar en ny look på sidan också, och till det projektet ska jag försöka anlita någon som kan bra mycket mer än jag på det ämnet. Ni hittar henne överst i (den i övrigt hopplöst ouppdaterade) länklistan till höger. Där ska ni titta, vänner, det är talang i både bild, form och språk i vardande.

Bergens väktare heter den tredje boken om Djingis khan. Den är minst lika blodig som de två första, och lika fascinerande. Efter den blir det en karamell som jag går och kikar på varje dag. Det är en viss herr Grace i Brighton som väntar på att bli läst. Som jag längtat.

En film har jag sett också, den första sedan Sundsvall brann, avrundat nedåt. The Informant hade jag faktiskt rätt stora förväntningar på, men den lyfte tyvärr aldrig. Den puttrade bara på, och lämnade en ganska oberörd i slutändan.

För övrigt är jag inte ett dugg bitter över att Joe Cole gick till Liverpool. Jag unnar alla Pool-supportrar det. Det är de värda.

Dagens låt: "Fortunate son" Creedence Clearwater Revival


Förslagtorka

Det var ju inte direkt rusningstrafik i namnbytestävlingen. Ett förslag har jag fått, muntligt. Det var "Biktstolen", men jag vet inte jag. Det känns inte rätt.

Själv fick jag en idé om nåt i stil med "Polynördologi". Jag menar, jag är en hel del sorts nördar. Filmnörd, lite boknörd, citatnörd, tågnörd (ofrivilligt), sportnörd med betoning på fotbollsnörd och säkert annat också. Så vad tror ni? Hur som helst, kommer ni på nåt så hojta till. Men gör det snart, jag börjar bli otålig.

Krigsfångarna, av Guido Knopp med diverse hjälpförfattare, läser jag just nu. Ett mycket starkt verk som skildrar andra världskrigets fångar, från alla sidor, och deras öden utifrån var de hamnade. Den ger en sida av kriget som åtminstone inte jag tänkt på innan, och fenomenet läggs till den enorma högen av olika typer av fasor som det vanvettiga kriget ledde till.

På en lättsammare sida av världen upptäcktes i helgen lite ny musik att lyssna på: Mumford & Sons Sigh no more bjöd på en galet bra ljudkuliss till en hellyckad helg. Typ Counting Crows möter The Tallest Man On Earth. Jag räknar med att den står i skivhyllan inom snart.

Att jag missade en av årets höjdpunkter i hemstaden har jag ingen aning om.

Dagens låt: "Narcotic", Liquido.