Förvirrande nyheter

En hel del i nyhetsrapporteringen det senaste dygnet har varit anmärkningsvärt. För det första hamnar kanske fyrans bevakare (minns tyvärr inte vem det var) av IFK Göteborg - Malmö FF på någon floskeltopp nånstans för den här meningen:

"Marcus Berg kapades av namnen Jonas Sandqvist i Malmömålet." Hur i hela friden är de namnar?

Under gårdagen rapporterades det också om att franske fotbollsspelaren Sylvain Wiltord gripits. Enligt SVT handlade det om narkotikainnehav, och enligt TV4 om sanslös fortkörning. Man kan ju undra hur nyhetskanalerna kollar sina källor egentligen, oavsett vilken av dem som har fel i det här fallet är det väldigt svagt.

Sedan slog jag på världens fortfarande bästa nyhetsmedia, Text-TV, imorse. En av de första rubrikerna som mötte mig var att var tionde tåg i Sverige är försenat. Ofta med mer än en timme. Sedan uttalade sig SJ:s vd på Nyhetsmorgon om det hela, och berättade att det var alldeles för många och långa förseningar för att vara godtagbart. Vilket är märkligt med tanke på förseningsfrekvensen på sträckan Norrköping - Sala. Och att SJ, när de ringdes till vid en försening som innebar två timmars väntetid (och därmed två timmars försening), tyckte att två timmar allt var rimligt att vänta, varför ingen extrabuss eller liknande sattes in.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback