En dagdrömmare har vaknat

Det här är svårt att bära. Men jag gör det ändå, och det med förståelse. Synd förstås, men klicka för allt i världen på länken på den sidan. Eller den som inom ett par minuter kommer att finnas här till höger. Och bered er på mängder av vackert.

Äh, va fasen, ni får den här också. Bara för att ni inte ska missa den.

Bitterljuvt

Ett paket smaksatta riskakor. Ett stycke nattsvart svenskt drama i form av Den nya människan. En ganska tilltagen sexa Jameson. Så räddades lördagkvällen. Och varför jag berättar det nu vet jag inte. Har väl helt enkelt inte haft tid innan.

Idag råder inga sådana infall. Istället står andra för infallen. Ett jobb, som jag sammalagt utfört i drygt två år, anses jag plötsligt vara helt inkompetent för att klara av. Jag är inte bitter, och egentligen inte förvånad heller. Men lite... jag vet inte... tom? Och besviken på sättet på vilket allt skötts.

Nåväl, snart vankas det helt andra bullar. När helgen kommer ska undertecknad på bröllop. Och med tanke på att jag varit på två tidigare i mitt liv - för ett antal år sedan och i skydd av mamma - så kommer jag att vara en mycket vilsen själ. Men det kommer att bli väldigt trevligt att se en av mina äldsta och bästa vänner äntligen göra något hon drömt om länge.

Olika sorters spänning

Man vet att man är uttråkad när man ser en film som heter Hotet Inifrån. Den handlar om något så fantastiskt som en väldigt duktig polis som blir utsatt för utpressning och ditsatt för något han är oskyldig till. Kollegor sviker, folk börjar fundera, men det finns - oväntat nog - en person som tror på honom.

Nä, den behöver ni inte se. Ska ni se något i den genren så är det Enemy of the State eller Förhandlaren. Och även för dem måste ni vara åtminstone lite uttråkade.

Ikväll besegrar Spanien nästan mästerskapsspöket slutgiltigt. Sista spiken i spökkistan slås in på söndag. För vinner de inte i år så vinner de aldrig.

Tunga beslut

Facebook alltså. Skepsisen har legat tung över mig länge. Folk tjatar, man kanske skulle ändå. Nu är det nära, men jag vet inte. Hur vet jag till exempel att jag är sist in i det träsket? Jag menar, jag är ju sist meda alla andra nymodigheter här i världen, så jag känner ett visst tryck att vara sist även här. Och om jag nu joinar, hur kan jag sedan muttra "vuxenlunar" till alla andra förtappade själar?

Innan slutgiltigt beslut tas i frågan ska det iallafall firas midsommar. Så, kära läsare, en trevlig midsommar önskas ni härmed. Ät onödigt mycket, drick lagom och bada oberoende av temperatur.

Att böja sig

Krypande till korset är väl inget att stå efter, kanske. Men ibland är man ju tvungen. Så, okej:

* Daniel Andersson var bra igår. Han hängde med mycket bättre än vad man kunde väntat sig.

* Sverige landade inte så brutalt som jag trodde, utan gjorde istället en riktigt bra match mot Spanien. Olof Mellberg var sitt gamla jag igen, och Fredrik Stoor fick sitt definitiva landslagsgenombrott. Nu vore det väl fan om vi inte går till kvarten, men Ryssland blir knepigt det också.

Nu ska undertecknad vila ut efter en ledig helg.

Draken analyserar

Bättre än så här kan man väl inte sammanfatta EM-televisionen?


EM så här långt

* Tidiga matcher söver, sena matcher väcker. Hade varit tacknämligt om det vore tvärtom.

* Jacek Krzynowek, Polens vänsterbreddare, är en riktig favorit. Liksom ungefär halva holländska laget.

* Det är märkligt att bara för att en spelare inte gör något så gör han succé. Jag är högst medveten om att jobb i det tysta ska premieras, men Daniel Andersson jobbar inte alls.

* EM-tipset jag lämnade in på jobbet kommer idag förmodligen att få sin dödsstöt. Men det gör faktiskt inget, om det faller på att Tyskland spelar den fotboll de gör. Mycket trevligt att titta på. 

* Jag förstår inte heller svensk medias orgastiska skrivande om "Sveriges avklädning" av Grekland. Var det inte grekerna som var väldigt bleka, även om Sverige spelade smart? Mot Spanien kommer svenskarna ner på jorden, brutalt. Tyvärr.

* England fattas EM!

* Patrick Ekwall har nu en gång för alla bevisat att han inte är någon som helst sportreporter. Eller någon som helst reporter. Och Magnus Hedman har gått i Glenn Hyséns expertskola. Men Robert Perlskog, som annars gör sig bäst vid handboll, är mycket bättre än på länge.

Självömkan deluxe

Ett stort hål
Där huvudet skulle kunna finnas
En två dagar gammal och kraftigt överrostad brödbit
Där hjärtat en gång satt
Sju välslipade motorsågar
I magtrakten
Några kvarglömda svarta hår
Där fyrbentingen annars håller till
Ett gapande intet
Där hon brukar vara

Men säg inte att jag är ensam
Jag har ju en två dagar gammal kolbit och ett par fina verktyg