Another year, another list

Dags igen, och nu skyller jag inte på nånting, utan konstaterar bara att det är galet kul att göra denna lista. Hoppas ni tycker det också, ty här är 2009 års...

… överlägset största överraskning: Att Stockholm kunde bli attraktivt.

 

… vassaste album: Give me fire, Mando Diao. Tråkigt val, kanske, men icke desto mindre. Det är inte Ode to Ochrasy-bra, men det är iochförsig ingenting. Timo Räisänens …and then there was Timo kom egentligen så pass sent förra året att den räknas till 2009, och därmed är den en stark utmanare.

 

… citat från verkliga livet I: ”Kan inte nån skjuta den jäveln? Ett knä i taget.” En kollega låter oss andra förstå att alla inom järnvägen inte alltid är vänner.

 

… film: Inglorious Basterds. Ofrånkomligt på alla sätt och vis. Tarantino är briljant igen.

 

… mest överraskande djurtransformation: Från Tiger till gris.

 

… bästa livespelning: Hello Saferide på Peace & Love vill jag säga. Så jag säger det. Men både Johnossi, Mando och Sockertopparna var också våldsamt bra. Tyvärr har jag inte sett ett smack utanför festivalen i år. Om inte en viss allsång på en viss djurpark räknas. Och det gör den inte.

 

… snus: Göteborgs Rapé lingon. Nu är den överst på riktigt.

 

… bittersötaste: Att Liverpool är så erbarmligt dåliga denna säsong. Å ena sidan är de bittra ärkerivaler till United. Å andra sidan är de bittra ärkerivaler till United.

 

… musikupptäckt: Står mellan The Tallest Man On Earth och Johnossi. Omöjligt att säga, egentligen. Shallow Grave av den förstnämnde och Johnossi och All they ever wanted av de andra är underbara rakt igenom.

 

… ”Vad bidde det då?”: Semestern som skulle spenderas på luffen i Italien och Grekland, som blev en charter som blev en vecka i skogen. Nog så trevligt, men inte vad som var tänkt.

 

… fotjävel: Den vänstra.

 

… största antiklimax: Födelsedagsfesten som utmynnade i ovan nämnda fotjävel.

 

… roligaste läsning: Rocky. Alltid Rocky.

 

… tumförflyttning: Den som innebar att Shadowfaxe och Brego fick en arvtagare. Ulf rullar fortfarande fint, men han har rätt stora skor att fylla.

 

… trevligaste författarupptäckt: Peter James. Levande begravd och Ett snyggt lik är redan lästa, Långt ifrån död står och mognar i bokhyllan.

 

… bästa svenska film: Haha, gotcha.

 

… citat från verkliga livet II: ”Det skulle vara så förnedrande att dö i Örebro”. En av Tallaes vänner såg sig mycket noga för innan bilvägen övergicks.

 

… jobbigaste flytt: Nä, i år har det inte flyttats en enda gång. Det ni. It’s a cross in the roof, som de säger åvör där.

 

… idrottshändelse: Eftersom jag följt skidskyttet sen innan Magdalena Forsberg (true thing) är Helena Jonssons VC-seger svårslagen. Men Usain Bolt kan springa, den saken är klar. Och så är det kul att Brage gick upp i Superettan. Annars var det ett tunt sportår. Nästa år, däremot, då försvarar Sverige OS-guld i hockey och England vinner VM-guld i fotboll. Samtidigt rapporterar CNN, BBC och Al-Jazeera att grisar börjat flyga och att temperaturen i helvetet understigit tvåhundratrettiofem minusgrader.

 

… mest välförtjänta kok stryk: Berlusconi.

 

… prinsessa: Hon bor i Stockholm, men heter varken Victoria eller Madeleine. Resten får ni klura på.

 

… låt: ”In Berlin”, Sugarplum Fairy. Tröttnar aldrig på den. Även här utmanar Timo Räisänen, med sin version av ”You shook me all night long”.

 

… gamla låt: ”Less than zero”, Elvis Costello. Musik som smakar som en semester.

 

… malthumlejästochvatten: Gambrinus. Enastående fynd, lagom till semestern.

 

… snyggaste fotbollsmål: Youtuba Lionel Messi. Blunda och klicka.

 

… bästa klädinköp: Står mellan ett par ljusa jeans och en grå kavaj. Båda toksnygga, båda något av favoritplagg.

 

... skönaste ”Vem fan är det?”: Anna Anka. Länge, länge, var jag helt ovetande om vad folk pratade om. Det var en glädjens tid.

 

… sämsta biljakt: Den i Flickan som lekte med elden. Bara svenska biljakters fordon ser ut att gå långsammare än de gör i verkligheten.

 

… mest fängslande bok: Vägen, Cormac McCarthy. Fullständigt briljant i sitt underhudenkrypande berättande. Ska bli intressant att se om filmen kan leva upp till åtminstone lite av den känslan. Och innan kommentarerna om utgivningsåret strömmar in så kan jag avslöja att kategorin avser böcker lästa detta år av blogginnehavaren. Givetvis fanns rediga utmanare, men de är så många att de inte får plats.


Kommentarer
Postat av: A

Årets humorhändelse: Eddie Izzard? eller vad?!

2009-12-29 @ 14:43:33
Postat av: Staffan

Alldeles jättesjälvklara saker har jag försökt sålla bort :-)

2009-12-30 @ 09:38:41
Postat av: Emma

Måste tillägga ett köp.. Dina superläckra solbrillor=)

2010-01-08 @ 21:21:22
Postat av: Staffan

Hahaha, jag glömde dem. Tack för påminnelsen.

2010-01-12 @ 14:49:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback