Ett par filmtips

Flängande, farande, jobbande, slitande och lite mer flängande. Därför extrem blogginaktivitet.

Nåväl, det har setts film på senaste, vill jag lova. Slumdog Millionaire, Milk, Män som hatar kvinnor och Jakten på lycka för att nämna några. Låt oss börja med den sistnämnda, för att jobba oss uppåt kvalitetsmässigt. Den känns som amerikansk variant på Livet är underbart, utspelad i 80-talets San Fransisco, med dåvarande finanskris och allt. Men Jakten på lycka saknar allt som är fantastiskt med den italienska förlagan, och är i slutändan en bagatell som man både kan ha och vara utan.

Stieg Larsson-filmatiseringen däremot var en positiv överraskning, en av de bästa adaptioner jag sett på länge och dessutom kanske den bästa svenska spänningsfilmen någonsin (en miljard Beck-filmer inkluderat). det kanske säger mest om min generella syn på svensk film, men så är det.

Milk bjuder en gripande och intressant historia, och är klart sevärd, men Sean Penns Oscar var väl att ta i. Film-Tobbe brukar poängtera Penns förkärlek till gråtscener, och det blir ytterligare vatten på den kvarnen kan man väl säga.

Slumdog Milionaire å sin sida är precis så bra som alla säger. Snyggt filmad, otroligt berättad och välspelad. Se den, för höge farao, om ni inte sett den.

På bokfronten rekommenderas Peter James Levande begravd, ohyggligt spännande. Ska bli intressant att upptäcka vidare verk.

Dagens låt är "You got nothing on me", Mando Diao.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback